Kihomadot
Kihomadot ovat kiusallinen, mutta yleinen vaiva etenkin lapsiperheissä. Kihomatojen häätöön löytyy apteekista ilman reseptiä myytävä kihomatolääke, Pyrvin.
Kihomatojen hoito tehdään häätämällä madot. Häätöön tarkoitettuja itsehoitolääkkeenä myytäviä Pyrvin-tabletteja tulee ottaa koko perheen voimin samanaikaisesti kihomatojen häätämiseksi. Tabletit otetaan kerta-annoksena painon mukaan, ja hoito uusitaan kahden viikon kuluttua. Mikäli tablettien nieleminen on vaikeaa, ne voidaan halkaista tai pilkkoa. Hoito tulee suorittaa tarkasti pakkausselosteen ja käyttöohjeen mukaisesti, jotta kihomadot poistuvat ruoansulatuskanavasta.
Kihomato hoidon lisäksi alusvaatteet, lakanat sekä pyyhkeet ja unilelut tulee pestä. Myös pinnat ja ovenkahvat tulee pyyhkiä eikä perussiivous imurointeineen ole huono idea. Kihomatotartunnasta tulee ilmoittaa kouluun tai päiväkotiin kihomatoepidemian ehkäisemiseksi.
Suodata ja järjestä
- 1
- 1
1 tuote
1 tuote
Lue lisää
Kihomato: Tunnistaminen, oireet, hoito ja ennaltaehkäisy
Kihomato on yleinen loinen, joka aiheuttaa kutinaa peräaukon alueella. Kihomato tarttuu helposti ihmisestä toiseen esimerkiksi saastuneiden pintojen tai käsien kautta - se onkin yleinen vaiva esimerkiksi päiväkotilapsilla. Lue, miten kihomatotartunta tunnistetaan, miten kihomatoja hoidetaan ja keinot, joilla voit suojautua kihomadoilta.
Kihomadot, täit, vatsatauti, flunssa… Näin hoidat lastentaudit ja varaudut pöpökierteisiin
Lapsiperhearjessa on vaikea välttyä flunssalta, vatsataudilta, silmätulehdukselta ja muilta tyypillisiltä lastentaudeilta ja vaivoilta. Lue vinkit lastentautien hoitoon!
Lapsiperheen tärkeät apteekkituotteet
Lääkehiiltä, vitamiininalleja ja hauskoja kuviolaastareita… Lapsiperheen lääkekaappi varustellaan perheen pienimpien ehdoilla. Varmista, että ainakin nämä apteekin apurit löytyvät aina kotoa.